De Omgekeerde Supermarkt is sinds 9 januari te vinden in hartje Amsterdam namens de Voedselbank

De Omgekeerde Supermarkt, het in Amsterdam gevestigde initiatief om levensmiddelen aan de Voedselbank te doneren, opende 9 januari een pop-up locatie in The Store van financieel technologieplatform Adyen op het Rokin in Amsterdam. De centrale locatie van The Store vergroot de zichtbaarheid van het goede doel en roept mensen op tot het doneren van levensmiddelen. De Omgekeerde Supermarkt is een initiatief van studentenorganisatie Knappe Koppen en is ontstaan doordat er in de afgelopen tijd steeds meer mensen afhankelijk zijn geworden van de Voedselbank. De gedoneerde producten komen via de Voedselbank terecht bij personen die ze goed kunnen gebruiken. 

Doneerlocatie voor de Voedselbank op centrale plek

Knappe Koppen, de Voedselbank en Adyen slaan de handen ineen om op een prominente locatie in de stad het doneren van levensmiddelen onder de aandacht te brengen. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leeft namelijk beneden de armoedegrens, blijkt uit cijfers van de Voedselbank. Door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen zoals oorlog, crisis en inflatie neemt dit alleen maar toe. Daarnaast lopen de donaties bij de Voedselbank terug en nemen supermarktketens maatregelen tegen voedselverspilling. Hierdoor blijven er minder producten over voor personen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Alle producten die worden gedoneerd in De Omgekeerde Supermarkt, worden vervolgens gedoneerd aan de Voedselbank. 

Brian O’Malley, Head of Sustainability van Adyen zegt: ‘Wij vinden het belangrijk om via The Store zichtbaarheid voor organisaties te creëren op een in het oog springende locatie in Amsterdam. Zeker als het gaat om een goed doel zoals De Omgekeerde Supermark. Met The Store hopen we mensen bewust te maken van de huidige noodzaak voor voedselbanken en de drempel om naar de Voedselbank te gaan te verlagen. We staan achter het initiatief van De Omgekeerde Supermarkt en hopen er met onze centrale locatie voor te zorgen dat nog meer mensen levensmiddelen doneren.’


The Store 

The Store is een initiatief van Adyen om verschillende partijen tijdelijk in contact te brengen met klanten. De Omgekeerde Supermarkt is tot 12 februari geopend in The Store van Adyen (Rokin 49, Amsterdam).

De winkel is geopend op  maandag van 12.00 uur tot 18.00 uur, op dinsdag en woensdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag is de Omgekeerde Supermarkt geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. 

TKRAMREPUS is een initiatief van Stichting KnappeKoppen Vrijwillig

Stichting KnappeKoppen Vrijwillig
KvK-nummer 71459812
IBAN NL43BUNQ2073114040

info@deomgekeerdesupermarkt.nl
+‭31 6 45 47 36 38‬

%d bloggers liken dit: