Dankzij DOCKR kan TKRAMREPUS nog meer levensmiddelen inzamelen voor De Voedselbank

AMSTERDAM – Nog een kleine maand wachten en dan opent in Amsterdam de eerste omgekeerde supermarkt, TKRAMREPUS. Dit gaat de plek worden waar consumenten levensmiddelen kunnen doneren om De Voedselbank te steunen. Om het bereik te vergroten zijn de initiatiefnemers gaan samenwerken met DOCKR, de duurzame aanbieder van flexibele all-in abonnementen voor elektrische bedrijfsbakfietsen.

Oorzaken als oorlog crisis en inflatie zorgen ervoor dat bijna alles duurder is geworden in Nederland. Hierdoor leven er al meer dan 1 miljoen Nederlanders in armoede en dat aantal neemt drastisch toe. Bij De Voedselbank zien ze daardoor het aantal klanten groeien en stijgt de vraag naar levensmiddelen. Helaas neemt het aanbod van De Voedselbank sterk af doordat supermarkten steeds slimmer werken en er dus minder gedoneerd wordt aan De Voedselbank. Dit is aan de ene kant een zegen voor voedselverspilling, maar een groot worden probleem voor De Voedselbanken.

Om dit probleem op te lossen heeft talent activatiebureau KnappeKoppen de omgekeerde supermarkt in het leven geroepen. In Amsterdam Oost kunnen vanaf december consumenten houdbaar voedsel doneren en om ook in heel Amsterdam donaties op te halen zijn de initiatiefnemers in zee gegaan met DOCKR.

“Met DOCKR zetten we ons in voor goed bereikbare, schonere binnensteden, maar we sluiten onze ogen niet voor andere maatschappelijke uitdagingen. In deze lastige tijden vinden we het belangrijk om ons ook in te zetten voor gezinnen voor wie eerste levensbehoeften niet vanzelfsprekend zijn. Daarom juichen we mooie initiatieven zoals de omgekeerde supermarkt heel erg toe en ondersteunen we die graag door onze e-cargobikes ter beschikking te stellen. Daarnaast komt het voltallige DOCKR-personeel de Voedselbank ook een dag persoonlijk helpen.”

Robert Jan Koopman, Head of Commerce bij DOCKR

Deze week is de TKRAMREPUS e-cargobike te bewonderen midden op de Zuidas en de bedoeling is om met de e-bike op meer (bedrijfs)evenementen donaties in te zamelen. Natuurlijk is de DOCKR X TKRAMREPUS e-cargobike ook te bewonderen in de omgekeerde supermarkt. Vanaf 1 december zijn de deuren geopend aan de Czaar Peterstraat 233, waar iedereen van harte is uitgenodigd om langs te komen en een donatie te doen en de fiets te bewonderen.

Over DOCKR

DOCKR zorgt ervoor dat bedrijven en ondernemers makkelijker, sneller en duurzamer door de binnensteden kunnen leveren. Dat doen ze met flexibele contracten voor elektrische voertuigen met voldoende laadruimte volgens het all-in principe: verzekering, periodiek onderhoud, pechhulp onderweg en vervangend vervoer zijn standaard inbegrepen.

Meer informatie: http://www.dockrmobility.com.

TKRAMREPUS is een initiatief van Stichting KnappeKoppen Vrijwillig

Stichting KnappeKoppen Vrijwillig
KvK-nummer 71459812
IBAN NL43BUNQ2073114040

info@deomgekeerdesupermarkt.nl
+‭31 6 45 47 36 38‬

%d bloggers liken dit: