Marketingtribune: “Amsterdam krijgt jaar omgekeerde supermarkt”

De organisatie achter het concept van ‘de omgekeerde supermarkt ‘gaat een vestiging openen in Amsterdam. Tkramrepus was al eerder drie dagen actief en heeft nu groeiplannen.

Eind 2021 werd er in de hoofdstad al een pop-up store geopend van het concept met de naam ‘Tkramrepus’ (supermarkt, maar dan omgekeerd). In de supermarkt werden geen houdbare levensmiddelen verkocht, maar juist verzameld voor de Voedselbank. Hier bracht je levensmiddelen naartoe in plaats van dat je ze hier koopt. De pilot duurde een aantal dagen, nu is de organisatie bezig met een winkel die minimaal een jaar lang open moet zijn. Om die reden is de stichting met crowdfunding gestart.

Goed doel

‘Elke euro die we overhouden wordt geïnvesteerd in de aanschaf van voedsel voor de Voedselbank’, melden de initiatiefnemers (foto boven) op Distrifood. En op de eigen site: ‘De Omgekeerde Supermarkt helpt! Na het succes van december zijn wij vastberaden om een vaste winkel te openen in Amsterdam waar we samen met studenten structureel impact kunnen maken tegen armoede en voedselverspilling. Zo helpen we samen de Voedselbank, zodat zij meer mensen kunnen helpen.’

Hulp van Dirk

In de pilotperiode in november 2021 werkte de stichting samen met Dirk van den Broek. Zo stond het logo van die formule op de pui. Ook huurde Dirk het pand en zorgde voor de inrichting van de winkel. Op Linkedin verkondigen zogeheten ambassadeurs van Tkramrepus dat het concept volgend jaar ook naar andere steden wordt uitgerold. Tkramrepus wordt gerund door vrijwilligers in samenwerking met studie- en studentenverenigingen. Zie ook de wervingsfilm in het venster hieronder.

https://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/nieuws/2022/09/amsterdam-krijgt-jaar-omgekeerde-supermarkt/index.xml

TKRAMREPUS is een initiatief van Stichting KnappeKoppen Vrijwillig

Stichting KnappeKoppen Vrijwillig
KvK-nummer 71459812
IBAN NL43BUNQ2073114040

info@deomgekeerdesupermarkt.nl
+‭31 6 45 47 36 38‬

%d bloggers liken dit: